Osteløfter fra GMV var løsningen for Thise Mejeri

Thise fandt løsningen på deres ergonomiske problemer i produktionen med en osteløfter fra GMV.

  • Thise Mejeri med GMV løfteudstyr

På Thise Mejeris ostelager, ligger der 16.500 Vesterhavsoste og modner og bliver klar til at osteglade danskere kan sætte tænderne i dem.

Ostene skal jævnligt flyttes rundt som en del af fremstillingsprocessen, og da hver ost vejer op mod 15 kg. blev det hurtigt en ergonomisk udfordring for medarbejderne. Derfor kontaktede Thise for to år siden GMV for at få hjælp til at løse denne udfordring.

Løsningen

Thise fik en Baltrol med dobbelt vægt-udbalancering og specialdesignet gribe værktøj til at håndtere de store tunge Vesterhavs oste. Gribe værktøjet der virker pneumatisk, kan både gribe/klemme om de store tunge oste og samtidigt også via en horisontal bevægelse optage og afsætte ostene inde i reolen.

Værktøjet er designet under skrappe kran til rengøringsvenlighed og selvfølgelig fremstillet i komplet rustfri stål – som ofte er et krav når værktøjerne skal anvendes i fødevareproduktion.

“GMV var gode til at inddrage alle vores medarbejdere i udviklingen, så det var en lærerig proces med et godt resultat”  fortæller Henrik Holm.